IT-Extreme cloud manager raktár program logó
raktárporgram kisvállalatoknak

átfogó adminisztrációs megoldás kis és közepes vállakozásoknak

megbízható, gyors, egyszerűen kezelhető raktárprogram

készletkezelés és rakátárnyilvántartás megbízhatóan
mi az a felhő

Mit jelent a felhő?

A technológia alapjai...
cloud Manager 1.75

Mit tud az alkalmazás

Funkciók felsorolása
Vásárlás

Mennyibe kerül?

Mennyit takaríthatunk meg?
gyakori kérdések

Gondolatok

Kérdések és válaszok

Mit jelent, hogy valami felhő alapú?


Platform független online szolgáltatás

A cloud computing vagy ahogy magyarul néha nevezik a „számítási felhő” egyáltalán nem új ötlet, sőt szinte egyidős a számítástechnika elterjedésével. A híres amerikai komputerguru John McCarthy már az 1960-as években megjósolta, hogy eljöhet az idő, amikor a számítási feladatok elvégzése olyan közműre hasonlít majd, mint az elektromos hálózat. Egy ilyen "közműhöz" természetesen sokáig hiányzott maga a hálózat, vagyis a valóban az egész világot lefedő, kereskedelmi és üzleti célokra is alkalmas internet, de a nyolcvanas évek végétől már ez sem volt akadály.

A cloud computing legelkötelezettebb élharcosa mindig is a Sun Microsystems volt, amelynek az elmúlt évtizedekben egész üzleti filozófiáját meghatározta a szlogen, miszerint „the network is the computer”, vagyis hogy számítógép maga a hálózat, ami gyakorlatilag azonos a cloud computing koncepciójával.

A Sun története azonban arra is jó példa, hogyan nem terjedt el széles körben a cloud computing, hiszen hiába tettek hitet az alapítók, Scott vagy John Gage folyamatosan a felhők mellett, a számítástechnikában sokáig azzal ellentétes trendek uralkodtak: a kilencvenes években a személyi számítógépek kapacitása egyre nőtt, hogy el tudjanak bánni a szoftverrel, amelynek hardverigénye hasonló ütemben növekedett. Csörömpöltek a modemek, csendben csordogált a neten az adat, és a cloud computing egyelőre beteljesületlen álom maradt ugyan, de legalább megmaradt.

Egy csendes forradalom
A cloud computing elterjedésében nehéz olyan mérföldkövet találni, mint amilyen a szoftveriparban a Windows, a mobiltelefóniában a Nokia vagy a keresőküzletágában a Google. De valóban a cloud computingról szól-e az előttünk álló évtized? Attól függ, kit kérdezünk. A szakma természetesen elfogult, mert aki felhőben utazik, és cégek ezrei utaznak felhőben, törvényszerűen felhőpárti. A független elemzők véleménye viszont megoszlik, és még a jó nevű cégek is összevissza beszélnek, ha jóslásra kerül a sor.

A Forrester például tavaly márciusban azt jósolta, hogy a cloud computing „fényes évtized” előtt áll. A recesszió ellenére – vagy talán éppen annak hatására – növekszik a „software as a service"-t (SaaS) használók száma, és a cloud computinggal foglalkozó cégek nyereséget várnak, különösen olyan területeken, mint a CRM és a HCM (ez utóbbi a humántőke-mendezsment). Hasonlóan optimista következtetésekre jutott egy friss felmérésében a felhőalapú emailrendszeréről ismert Mimecast, amely 565 it-menedzsert kérdezett meg, és azt derítette ki, hogy a szakemberek 64%-a nem használ ugyan cloud-szolgáltatásokat, de szinte ugyanekkora százalékuk tervezi, hogy felszáll a felhőre.

Többféle felhő alapú szolgáltatást különböztethetünk meg, a közös bennük az, hogy a szolgáltatásokat nem egy dedikált hardvereszközön üzemeltetik, hanem a szolgáltató eszközein elosztva, a szolgáltatás üzemeltetési részleteit a felhasználótól elrejtve. Ezeket a szolgáltatásokat a felhasználók hálózaton keresztül érhetik el, publikus felhő esetében az interneten keresztül, privát felhő esetében a helyi hálózaton vagy az interneten.

Egy felhő-alapú megoldás (főleg publikus felhő) szolgáltatás esetében a szolgáltatás bárhonnan könnyen elérhető lehet.

A "cloud computing" alkalmazásával megszünhet az az aggodalmunk, hogy mi történik, ha megnövekszik a vállalkozás forgalma, a piaci körülmények mennyire befolyásolják a tevékenységünket, ugyanis a felhő szolgáltatásai méretezhetőek. Ennek alapján az induló induló cégeknek valamint a kis- és középvállalkozásoknak a hosztolt nyilvános felhő, míg a nagyvállalatok esetében a privát felhő bevezetése a leghatékonyabb.
Az általunk kínált Cloud Manager software egy teljes egészében online vagyis felhő alapú készlet kezelő és számlázó rendszer, mely szemben a hagyományos, helyi telepítést igénylő megoldásokkal nem igényel semmilyen informatikai fejlesztést a megrendelő részéről.A készletkezelőbe bárhonnan beléphet aki megfelelő hozzáféréssel rendelkezik és akár készletinformációkat kérhet vagy más műveleteket végezhet, melyet a jogosultsági szintje megenged.

A felhő alapú megoldásunk nemcsak rugalmasan hanem rendkívül költséghatékonyan alkalmazható.

A helyi telepítést igénylő programokkal szemben a Cloud Manager nem igényel extra befektetést, sem drága szervert, vagy a cég informatikai rendszereinek fejlesztését.

A Cloud Manager bármilyen gépen, operációs rendszeren megjeleníthető. Használatához mindössze egy tetszőleges internet böngészőre van szükség.

A működtetési feladatok nem a felhasználókat terhelik.

Az alkalmazások frissítésének járulékos költségei is megtakaríthatók.